Pusshøvler

Som det norske navnet beskriver, er dette høvler du "pusser" emnet med. Du fjerner spor etter annet verktøy, blyantstreker, etc og etterlater en flate klar for overflatebehandling. Spon fra pusshøvelen skal være nesten gjennomsiktig med en tykkelse på kun et par hundredels millimeter. Dette er høvlene du ikke låner bort til noen, som du passer n...

Som det norske navnet beskriver, er dette høvler du "pusser" emnet med. Du fjerner spor etter annet verktøy, blyantstreker, etc og etterlater en flate klar for overflatebehandling. Spon fra pusshøvelen skal være nesten gjennomsiktig med en tykkelse på kun et par hundredels millimeter. Dette er høvlene du ikke låner bort til noen, som du passer nøye på og holder ekstra godt øye med. Med en riktig justert pusshøvel, med skarp og polert egg, etterlater du en overflate som vil forringes med sandpapir. Pusshøvelen tas frem først når det egentlige snekkerarbeidet er gjort. Emnene er tilpasset og ferdige. Belønningen kommer når du kan kjenne på og betrakte det ferdige resultatet etter det siste draget med pusshøvelen.

Pusshøvlene har alle en kortere såle enn sletthøvelen og valget av pusshøvel er i stor grad et spørsmål om hva man føler ligger best i hånda og hvor store prosjekter man holder på med. Lie-Nielsen produserer hele Stanleys opprinnelige sortiment pusshøvler. Fra No 1 til No 4 1/2. Vi lagerfører nå alle disse størrelsene. De minste pusshøvlene, fre No-1 til No-3, produseres i en stabil bronselegering. No-4 produseres både i jern og bronse, mens No-4 1/2 kun produseres i jern.

Mer

Pusshøvler Det er 5 produkter.

Viser 1 - 5 av 5 produkter
Viser 1 - 5 av 5 produkter