Annet

Under denne kategorien finner du annet nødvendig verktøy og redskaper som kompletterer verkstedet ditt. Her finner du også bøker, ekstra høvelstål, tilbehør og vedlikeholdsutstyr. Noen av produktene er levert av andre kvalitetsprodusenter og vi har valgt ut noen enkelte hensiktsmessige produkter som vil fungere fint i samarbeid med produktene fr...

Under denne kategorien finner du annet nødvendig verktøy og redskaper som kompletterer verkstedet ditt. Her finner du også bøker, ekstra høvelstål, tilbehør og vedlikeholdsutstyr. Noen av produktene er levert av andre kvalitetsprodusenter og vi har valgt ut noen enkelte hensiktsmessige produkter som vil fungere fint i samarbeid med produktene fra Lie-Nielsen.

Mer

Annet  Det er 21 produkter.

Underkategorier

 • Måle- /merkeverktøy

  Den største utfordringen i en sammenføyning eller finsnekkerprosjekt er å legge ut nøyaktige mål og merker. Har man først et presist mål, riss eller snitt, vil redskapene dine lettere kunne følge nøyaktig. Under denne kategorien følger et utvalg produker fra Lie-Nielsen og andre kvalitetsprodusenter som vi mener er en nødvendig for å produsere presise emner.

 • Tilbehør - vedlikehold

  Redskapene fra Lie-Nielsen trenger lite vedlikehold. De er laget for å vare i generasjoner. De trenger imidlertid å bli beskyttet for skadelige omgivelser i form av fukt, andre redskaper eller under transport. Det viktigste du trenger er olje. Vi anbefaler Jojoba-olje eller Cameliaolje. Begge er etsefrie naturlige oljer som beskytter verktøyet mot rust. Gjør det til en vane å gå med en mikrofiberklut og tørk over etter endt dag i verkstedet og barnebarna dine vil ha den samme gleden av verktøyet som du.

  Vi fører også et utvalg av læretuier som er tilpasset de produktene man ofte tar med seg eller som er mest utsatt for skade.

 • No-10 Gavekort

  Her kan du gi den perfekte link til noen som er glad i deg. Du eller de som mottar linken kan kjøpe gavekort i nettbutikken.

  Gavekortet er personlig og kan når som helst benyttes ved kjøp av produkter i nettbutikken, kjøp av kurs, eller ved handel i vårt verksted i Lyngør. Eieren av gavekortet tar ganske enkelt kontakt via "kontakt" på våre nettsider og får dermed oppfylt sine ønsker.

  Gavekortene kommer i tre verdier og valør og antall bestilles ved kjøp.

 • Arbeidsbenker

  Som eneste forhandler i Europa har vi gleden av å kunne tilby arbeidsbenker fra Lie-Nielsen for kunder i Norge. Dette er eksepsjonelle arbeidsstasjoner du ikke finner for salg andre steder. De største forskjellene mellom disse benkene og tradisjonelle høvelbenker som de fleste av oss er oppvokst med, handler om materialkvalitet, tyngde, stabilitet og tvingene/tangene. Benkene kommer med en kjededrevet tvillingtvinge som muliggjør å holde større emner som dører, vinduer og bredere materialer stabilt og effektivt mens man arbeider på dem.

 • Rasper

  «Det tar to år før en raspemaker lærer teknikken godt nok til å lage rasper med den kvaliteten vi skal ha på våre produkter»: Michel Auriou - Leder av Auriou Toolworks - Forge de Saint Juery, Frankrike.

  Auriou rasper

  Vi møtte Michel Auriou på European Wood-Working Show i England i 2013. Det var et hyggelig møte og han hadde stor sans for vårt konsept om å tilby håndverktøy av høy kvalitet fra kun få utvalgte produsenter. Michel er 4.generasjons verktøymaker,, og tilhører den samme lille «familien» av verktøymakere som Thomas Lie-Nielsen, nemlig verktøymakere som setter verktøyets egenskaper og kvaliteter i høysetet fremfor volum og profitt. Resultatet er at du som håndverker får mulighet til å jobbe med verktøy som er optimalisert til oppgavene du skal løse, som virker hver gang og som er laget for å vare lenge.

  Her kan du se en film om tilvirkningen av disse raspene

  Tennene på disse raspene er håndstukket, dvs hamret ut med et spesialverktøy for hånd. På de finere raspene tar denne prosessen alene ca 90 minutter pr. rasp. Denne metoden fører til en ørliten variasjon i hvor tennene står i forhold til hverandre og disse raspene etterlater derfor en fin overflate uten spor slik konvensjonelle rasper gjør fordi tennene står rett bak hverandre på rekke. Tennene stikkes ut fra en polert overflate på emnet noe som gir skarpe egger på hver tann. Verktøyet er derfor et kutteverktøy og ikke et «skrubbeverktøy».

  Raspene produseres i et ganske bredt utvalg størrelser. Grovheten på tennene angis på en skala fra 1 - 15 hvor 1 en svært grovt og 15 er meget fint. De fine raspene etterlater en fin overflate mens de grovere fjerner mye virke fort. De egner seg meget godt til arbeid med kurvede former, skulpturer eller ornamenter. Raspene er også foretrukket av mange treskjærere.

  Grader

  Vi er stolte av endelig å kunne tilby verktøy fra Auriou Toolworks - Forge de Saint Juery, Frankrike.

  Vi fører også et bredt utvalg med treskjærerjern fra Auriou. Dette er verktøy som Auriou har utviklet i samarbeid med Chris Pye. Jernene er smekre og dermed lette. De holder eggen svært godt mye pga den tradisjonelle teknikken Auriou bruker i tilvirkningen. Rett og slett eksjepsonelle jern!

  Her er en link hvor Chris Pye forteller om disse jernene

  Auriou Treskjærerjern-

 • Treskjærerjern

  Auriou har i generasjoner laget treskjærerjern. Vi har noen historiske jern fra Auriou som er kraftige, lange og ganske tunge. De kan minne om jern man finner fra samme tidsperiode her i Norge og Skandinavia. Ganske nylig har Michel Auriou i samarbeid med den rennomerte treskjæreren Chris Pye utviklet en lettere serie jern.

  Auriou treskjærerjern

  Disse har også historiske røtter, men viktigst er at man har beholdt tradisjonelle metoder i tilvirkningsprosessen. Jernene hamres først ut i lengderetningen før profilen på jernes settes. Erfaringen viser at man med denne metoden får en egg som holder lenger og kan lage lettere og tynnere jern uten at de mister sin styrke.

  Å orientere seg i mylderet av forskjellige typer jern kan være vanskelig. Vi har derfor valgt å sortere alle jerna du finner her  i serier fra 3 til 9 hvor serie 3 er en tilnærmet flat profil og 9 utgjør nesten en halvsirkel. Her en en link til en oversikt over serier profiler i faktisk størrelse:

  Sheffield - list

  Under hver serie finnes det tre forskjellige typer jern:

  1: "Allongee" utforming. Dette er en tradisjonell form der jernene skrår fra skjeftet/tangen og ut til eggen. Dette gir lette jern og det gir eksponerte hjørner av eggen. Dette gjør det enklere å lage forskjellige border/mønstre samt å skjære rent i hjørner etc.

  2: "Fish-tail" utforming. Som "Allongee" blir disse jernene bredere ut mot eggen, men kun i den ytterste delen. Dette er en serie jerne som Auriou ganske nylig har laget. Det er utrolig lekre jern som utmerker seg til detaljarbeide.

  3: Rette jern. Dette er mer tradisjonelle jern som beholder sin bredde i hele sin lengde. De er likevel lette, men tåler røff behandling i hard ved og med klubbe.

  Vi utvider stadig lageret på verktøy fra Auriou og kjøper inn det vi kan få tak i. Det er ofte mange måneders leveringstid, men ta kontakt med oss om det er noe du savner, så kan vi sette det i bestilling.

  I tillegg til jernene over fører vi et sett med bokstaveringsjern i "Allongee" stil samt skråjern og 60˚ V-jern.

  Vi tilbyr også et basissett som inneholder følgende jern:

  7 delers sett

  Jernene er laget i tradisjonelt verktøystål med herding til Rockwell 58. De leveres med oktagonalt håndtak i ask med hyster i messing. 

per side
Viser 1 - 12 av 21 produkter
Viser 1 - 12 av 21 produkter